ΑΡΧΙΚΗ > ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ > Γιώργος Γιαννιάς

Γιώργος Γιαννιάς

Ο Γιώργος Γιαννιάς γεννήθηκε το 1979 στο νησί της Ρόδου και από μικρός είχε κλήση στο τραγούδι. Πρίν ακόμα τελειώσει το σχολείο εμφανίζεται σε νυχτερινό μαγαζί του νησιού και τα πρώτα δείγματα είναι εντυπωσιακά και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να τον προσελκύσει η δισκογραφική εταιρεία Minos Emi και να τον καλέσει στην Αθήνα για να υπογράψει συμβόλαιο μαζί της σε ηλικία 18 ετών. Το 2001 εμφανίζεται στο καλοκαιρινό Romeo και ήδη το όνομά του αρχίζει να γίνεται ευρύτερα γνωστό στην αθηναική νύχτα καθώς την ίδια χρονιά κυκλοφορεί και η πρώτη του δισκογραφική δουλειά με την υπογραφή της πασίγνωστης Εύης Δρούτσα» με τίτλο «¾” και πιο γνωστό τραγούδι το «Φύγε».

Την επόμενη χρονιά ο ροδίτης τραγουδιστής αλλάζει δισκογραφική εταιρεία και υπογράφει με την Universal Music με την οποία κυκλοφορεί το δεύτερο άλμπουμ του με τίτλο «18 Βήματα» το οποίο περιέχει ένα από τα πιο γνωστά hit της εποχής το «Δεν είσαι δώ» που παρέμεινε πολλές εβδομάδες στο top 10 των ελληνικών chart. Ο τραγουδιστής συνεχίζει να εμφανίζεται στο Romeo αλλά αυτή τη φορά το χειμερινό, με τον κόσμο να γεμίζει κάθε βράδυ νυχτερινό μαγαζί.

Η συνεργασία του Γιώργου Γιαννιά με την Universal Music συνεχίζεται και το 2004 κυκλοφορεί η τρίτη του δουλειά με τίτλο  «5 λεπτά» και πολλά από τα κομμάτια έγιναν επιτυχίες και παίζονται ανελλιπώς στο ραδιόφωνο και σε νυχτερινά club, με κορυφαία τα κομμάτια «Άντε μην αργείς», «Αγαπησέ με», «Για τα φιλιά σου» τα οποία γράφουν γι’αυτόν η Ναταλία Γερμανού , ο Κοσμάς, ο Άκης Δείξιμος και άλλοι.

Την επόμενη χρονιά ο καλλιτέχνης κυκλοφορεί δυο δουλειές. Ενα Cd Single το «Eτοιμάζω Ταξίδι» και ένα άλμπουμ που περιλαμβάνει ταραγούδια από το  Cd Single  και 10 νέα τραγούδια. Τα τραγούδια που ξεχωρίζουν είναι το «Μου ‘κλεψες τα καλοκαίρια» και το «Τι αχάριστη που είσαι».

Το 2006 έρχεται ένα ακόμα Cd Single με τίτλο «Για μια βραδιά» στο οποίο ο καλλιτέχνης επανεκτελεί το τραγούδι που είχε ερμηνεύσει πρώτος ο μεγάλος Γιάννης Πάριος το «Να λοιπόν γιατί σ΄αγάπησα». Στο τέλος του ίδιου έτους παρουσιάζει και το καινούριο του album με τίτλο «Σε πρώτο πρόσωπο» στο οποί εκτός από τα τρία καινούρια τραγούδια περιλαμβάνει και όλες τις μεγάλες επιτυχίες του Γιώργου Γιαννιά μέχρι τότε.

Τότε αποφασίζει για προσωπικούς λόγους να απέχει για λίγο από τη δισκογραφία ,γιαυτό  επανέρχεται  με μια νέα δουλειά μετά από δυο χρόνια στο τέλος του 2007 και αφού έχει υπογράψει με άλλη δισκογραφική εταιρεία, αυτή τη φορά με τη SONY BMG κυκλοφορεί το άλμπουμ «Ένα ταξίδι ακόμα» με αρκετά δημοφιλή τραγούδια όπως «Αν δεν κάνω λάθος» τα «Μόνο η γη αν σταματήσει» και «Είσαι ένα ψέμα».

γιωργος γιαννιας επιτυχιες

Γιώργος Γιαννιάς Μπουζούκια Αθήνα / Θεσσαλονίκη

Η επάνοδός του συνοδεύεται και με εμφανίσεις στα μπουζούκια τόσο της Αθήνας όσο και της Θεσσαλονίκης αλλά και πολλές σόλο εμφανίσεις  στην περιοδεία του σε νυχτερινές πίστες της περιφέρειας.

Το 2009 εμφανίζεται πάλι με το Γιώργο Τσαλίκη και την Αγγελική Ηλιάδη στο Orama  και στη συνεχίζει το καλοκαίρι  στο Frangelico με τον Ανδρέα Στάμο και σημειώνει τεράστια επιτυχία με τους θαμώνες να κατακλύζουν το νυχτερινό κέντρο για να διασκεδάσουν.

Το 2010 συνεργάζεται με τον κορυφαίο Βασίλη Καρρά αλλά και με την Αγγελική Ηλιάδη  στο Teatro Music Hall και όπως είναι επόμενο η επιτυχία δεν αργεί να έρθει. Παράλληλα ο Γιαννιάς ετοιμάζει και τη νέα του δισκογραφική δουλειά η οποία κυκλοφορεί με τίτλο  «Τα πάντα είσαι εσύ»  με το πιο γνωστό τραγούδι το «Υποφέρω».

Το χειμώνα του ίδιου έτους ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη και εμφανίζεται μαζί με το Δημήτρη Χρυσοχοϊδη στο νυχτερινό κέντρο

Astra Live.

Το 2012 το τραγούδι «Θα μου περάσει» από τη νέα του δισκογραφική δουλειά σπάει όλα τα κοντέρ ενώ παράλληλα ο καλλιτέχνης εμφανίζεται  και πάλι στο Romeo μαζί με το Χρήστο Χολίδη και τη Θέλξη.

Αποτέλεσμα, η επιτυχία να συνεχιστεί χωρίς διακοπή για όλο το καλοκαίρι και το Romeo να αποτελέσει το επίκεντρο της διασκέδασης στην Αθηναϊκή πρωτεύουσα.

Το 2013 επιστρέφει και πάλι στο Frangelico μαζί με την Αμαρυλλίς αλλά το χειμώνα  μετά από μια απουσία μερικών μηνών όπου ο βρισκότανε στην Θεσσαλονίκη στα Μαμούνια live θα τραγουδήσει το καινούργιο του τραγούδι «Γιαυτό σ’ αγαπώ» που αγαπήθηκε από την πρώτη στιγμή από  τον κόσμο ενώ γύρισε πάλι στο Romeo Live όπου μοιράζεται τη σκηνή για πρώτη φορά  με το Νίκο Μακρόπουλο.

Ο Γιώργος Γιαννιάς βρίσκεται πάνω από 15 χρόνια καλλιτεχνικό στερέωμα και έχει συνεργαστεί με τους πλέον επιτυχημένους καλλιτέχνες της εποχής και έχει προσφέρει με τη σειρά του υπέροχες βραδιές στην αθηναική και όχι μόνο νυχτερινή διασκέδαση. Επίσης έχει να επιδείξει μια πλούσια δισκογραφική δουλειά.

Δισκογραφία Γιώργος Γιαννιάς

2001 : ¾

2002 :18 ΒΗΜΑΤΑ

2004 : 5 ΛΕΠΤΑ

2005 : ΕΤΟΙΜΑΖΩ ΤΑΞΙΔΙ

2005 :ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΙΑΣ

2006 :ΓΙΑ ΜΙΑ ΒΡΑΔΙΑ

2006 :ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ

2007 : ΈΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΑΚΟΜΑ

2009 :ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ

2010 :ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ

2011 :ΠΟΣΟ ΤΑ ΣΠΑΕΙ (Single)

2012 :ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΕΙ (Single)