ΑΡΧΙΚΗ > ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ > Ελένη Χατζίδου

Ελένη Χατζίδου

Η Ελένη Χατζίδου είναι μια νέα όμορφη παρουσία στην ελληνική μουσική σκηνή, η οποία τα τελευταία χρόνια κινείται ανοδικά και έχει να επιδείξει σημαντικές τραγουδιστικές επιτυχίες. Από την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου, θα εμφανίζεται στο πλευρό του Πάνου Κιάμου στο Club 22, ενώ μαζί τους θα είναι και ο Stan. Η μεγάλη επιτυχία της «Χειρότερη» που κυκλοφόρησε το 2012 και γράφτηκε από τον Παντελή Παντελίδη ακούγεται με ιδιαίτερο πάθος και είναι από τα καλύτερα σουξέ του σύγχρονου λαϊκού τραγουδιού. Έχει συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα της πίστας και κάθε χρόνο που περνάει, γίνεται και καλύτερη. Η Έλενη Χαζίδου είναι γεννημένη στην Θεσσαλονίκη και προέρχεται από μουσική οικογένεια. Αυτό την οδήγησε να ασχοληθεί από μικρή με το τραγούδι και την μουσική. Μεγάλωσε στην Αλεξανδρούπολη και στην συνέχεια εγκαταστάθηκε και πάλι στην Θεσσαλονίκη για να πραγματοποιήσει τις σπουδές της, παράλληλα με διάφορες άλλες δουλειές που έκανε. Εκείνο το διάστημα, αποφάσισε να τολμήσει στο τραγούδι και να κάνει το αποφασιστικό βήμα. Σπούδαζε πάνω στην μουσική και άρχισε τις εμφανίσεις της σε διάφορα νυχτερινά μαγαζιά της συμπρωτεύουσας.

ελενη χατζιδου επιτυχιες

Το 2002 έρχεται η μεγάλη στιγμή για την Έλενα Χατζίδου να συνεργαστεί με τον Νίκο Βέρτη στο Ρόδον της Θεσσαλονίκης και άρχισε να κάνει δειλά δειλά τα πρώτα βήματά της στον χώρο. Η εμπειρία που αποκόμισε από αυτή την συνεργασία ήταν πολύ σημαντική. Ακολουθεί η συμμετοχή της στο τηλεοπτικό μουσικό show “Pop stars”, όπου όμως δεν κατάφερε να πείσει τους κριτές. Συνέχισε με εμφανίσεις στην Θεσσαλονίκης και απόκτηση περαιτέρω εμπειρίας και το 2006 θεώρησε ότι είναι έτοιμη να συμμετάσχει στο διάσημο Fame Story, την εποχή μάλιστα που αυτές οι τηλεοπτικές εκπομπές ήταν της μόδας. Εκεί, μπόρεσε να διακριθεί και να τραβήξει την προσοχή σε κριτές και κοινό. Παράλληλα κάνει τις εμφανίσεις της σε πίστες της Αθήνας, δίπλα σε κορυφαίους τραγουδιστές. Χαρακτηριστικό είναι ότι ανάμεσα στα ονόματα που έχει σταθεί δίπλα τους στην πίστα είναι ο Βασίλης Καρράς, ο Σταμάτης Γονίδης, ο Αντύπας, η Πάολα, ο Στέλιος Ρόκκος, ο Νίκος Βέρτης και άλλοι. Η Ελένη Χατζίδου τραγουδάει χειμώνα καλοκαίρι στα μπουζούκια, τόσο στην Αθήνα, όσο και στην πόλη από την οποία ξεκίνησε την Θεσσαλονίκη.

Το 2012 είναι η χρονιά που σημάδεψε την καριέρα της, καθώς κυκλοφορεί το πρώτο της single, αφού πρώτα επιλέχθηκε από τον Παντελή Παντελίδη για την πανελλήνια περιοδεία του. Χαρακτηριστικό είναι ότι και ο Πάντελίδης εκείνη την περίοδο, έγινε εν μια νυκτί και μέσα από το διαδίκτυο, το τραγουδιστικό φαινόμενο εκείνης της χρονιάς. Το όνομα του Παντελίδη συζητιέται παντού και έτσι η Ελένη Χατζίδου του ζητά να της γράψει ένα τραγούδι, γνωρίζοντας ότι ο ταλαντούχος τραγουδιστής γράφει μόνος του τα κομμάτια του. Έτσι, της γραφεί το «Χειρότερη» και γίνεται χαμός. Το τραγούδι ανεβαίνει γρήγορα στην κορυφή των airplays και τα μουσικά ραδιόφωνα το παίζουν συνεχώς. Με αυτό το κομμάτι, άνοιγε το μουσικό της πρόγραμμα στα νυχτερινά κέντρα, ενώ εξαιτίας του έγινε διάσημη και αρχίζει περιοδείες σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο. Προς το τέλος της χρονιάς, ταξιδεύει στην Αφρική με τον Θάνο Πέτρέλη και πραγματοποιεί σειρά συναυλιών. Το καλοκαίρι του 2013 εμφανίζεται στο Ποσειδώνιο με τον Κωνσταντίνο Αργυρό, ενώ κυκλοφορεί άλλα δύο τραγούδια της, το «Κεφάλι αγύριστο» και το «Άποψή μου», τα οποία γίνονται και αυτά μεγάλες επιτυχίες. Τον χειμώνα 2013-2014, η Ελένη Χατζίδου συνεχίζει στο Ποσειδώνιο τις εμφανίσεις της, ενώ λίγο μετά την έναρξη του2014, κυκλοφορεί και το single «Εμμονή». Από την άνοιξη του 2014 συνεργάζεται με τους Χρήστο Χολίδη και Χρήστο Μενιδιάτη στο Frangelico και είναι πραγματικά απολαυστική στο πρόγραμμά της. Το σχήμα κρατάει για πολλούς μήνες με το closing να γίνεται τον Οκτώβριο. Μέσα στο καλοκαίρι, κυκλοφόρησε και την νέα της μεγάλη επιτυχία το «Δεν θα σε περιμένω» σε μουσική και στίχους του Χάρη Κωστόπουλου. Η Ελένη Χατζίδου σχεδίασε τα επόμενα βήματά της και δέχτηκε να συνεργαστεί με μια μεγάλη προσωπικότητα του ελληνικού τραγουδιού, τον Πάνο Κιάμο. Από τον Νοέμβριο του 2014, θα γεμίζει τις νύχτες μας με κέφι και χορό από το Club 22 της λεωφόρου Βουλιαγμένης.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΤΖΙΔΟΥ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ

2012 «ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ»

2013 «ΚΕΦΑΛΙ ΑΓΥΡΙΣΤΟ»

2013 «ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ»

2014 «ΕΜΜΟΝΗ»

2014 «ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΩ»