ΑΡΧΙΚΗ > ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ > Η μεγάλη «επιστροφή» των Ηyundai και Kia στην Ελλάδα

Η μεγάλη «επιστροφή» των Ηyundai και Kia στην Ελλάδα

Οι δύο κορεάτικες μάρκες επανέρχονται από το επόμενο έτος δυναμικά στην ελληνική αγορά μετά το πράσινο φως, που έδωσε το Χρηματιστήριο Αθηνών για την εξαγορά τους από τον όμιλο Βασιλάκη.

Μία νέα εποχή ξεκινά για τις Hyundai και Kia στην Ελλάδα. Οι δύο κορεάτικες μάρκες είχαν πετύχει στο παρελθόν αξιοζήλευτες επιδόσεις, μάλιστα η Hyundai υπήρξε Χρυσός Χορηγός των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην Αθήνα και βρισκόταν επί αρκετά χρόνια σταθερά στις κορυφαίες θέσεις των ετήσιων πωλήσεων. Ωστόσο το τελευταίο διάστημα η ελληνική αντιπροσωπεία Π&Ρ Δάβαρης βρέθηκε στο μάτι του οικονομικού κυκλώνα, με αποτέλεσμα να περάσουν η Hyundai και η Kia στο περιθώριο, με τις πωλήσεις τους να βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση.

Τέλος στην κρίση αναμένεται να δώσει η εξαγορά του 70% της Π&Ρ Δάβαρης από τον όμιλο Βασιλάκη, που είναι –μεταξύ άλλων- αποκλειστικός αντιπρόσωπος της SEAT στην Ελλάδα και ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες στον κλάδο της λιανικής αυτοκινήτων με τη ΒΕΛΜΑΡ. Ένα καθοριστικό βήμα για την ολοκλήρωση της συμφωνίας έγινε με την έγκρισή της από την Επιτροπή Ανταγωνισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, που άναψε το πράσινο φως για την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος στις αντιπροσωπείες των Hyundai και Kia στη χώρα μας.

Tώρα απομένουν μόνον τυπικές λεπτομέρειες για τις επίσημες ανακοινώσεις, ενώ σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Αντιπροσώπων Εισαγωγέων Αυτοκινήτων, κ. Γιώργο Βασιλάκη, οι δύο κορεάτικες φίρμες θα μπουν πλέον δυναμικά στην ελληνική αγορά από τον Ιανουάριο – Φεβρουάριο του 2017. Η νέα εταιρεία θα εδρεύει μάλιστα στην Κάτω Κηφισσιά, όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του ομίλου Βασιλάκη.