ΑΡΧΙΚΗ > ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ > Πάολα Φωκά

Πάολα Φωκά

Βιογραφία

Γεννήθηκε στις 25 Ιουνίου 1982 στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στη Συκιά Χαλκιδικής. Οι γονείς της, Αλέξανδρος και Μαρία, ήταν και αυτοί μουσικοί. Έχει έναν μεγαλύτερο αδερφό τον Περικλή.Η Πάολα άρχισε να τραγουδά στα 14 της χρόνια μετά από πρόταση του ιδιοκτήτη του μαγαζιού και την έγκριση από τους γονείς της. Στα 19 τραγουδούσε στο κέντρο διασκέδασης «Μαμούνια» στη Θεσσαλονίκη. Το 2005 εξέδωσε το πρώτο της δίσκο, «Αθόρυβα», ενώ στη συνέχεια μετακόμισε στην Αθήνα για να συνεργαστεί με το Σταμάτη Γονίδη. To 2007 συνεργάστηκε με το Σώτη Βολάνη σε ένα ντουέτο με τίτλο «Γιαγιά και παππούς» το οποίο γνώρισε μεγάλη επιτυχία. Το 2008 κυκλοφόρησε το δεύτερο δίσκο της, «Περάσαμε με κόκκινο».Το 2012 κυκλοφόρησε το δίσκο «Γίνε Μαζί Μου Ένα», ο οποίος έγινε χρυσός. Από αυτόν τον δίσκο ιδιαίτερη δημοφιλία γνώρισαν τα τραγούδια: Γίνε Μαζί Μου Ένα, Φταις, Να μ’αφήσεις ήσυχη θέλω, Ψεύτικα, Τι σε πιάνει. Στις 24 Απριλίου 2013 κυκλοφόρησε το δίσκο «Μετά Τα Μεσάνυχτα» o οποίος έγινε πλατινένιος μέσα σε τρεις μέρες. Το Δεκέμβριο του 2013 κυκλοφόρησε τον δίσκο ‘Η Μόνη Αλήθεια’ που περιείχε τα επιτυχημένα τραγούδια: Κράτα Με, Τελειωμένες Καταστάσεις, Μηδέν. Ιδίως το «Κράτα Με» ήταν η 10η μεγαλύτερη ραδιοφωνική επιτυχία του 2013 Στις 17 Νοεμβρίου 2014 κυκλοφόρησε το νέο της τραγούδι «Έχω Μια Ζωή», προπομπό του επόμενου δίσκου της «Κρύβω Αλητεία», που κυκλοφόρησε στις αρχές του 2015. Τα τραγούδια που ξεχώρισαν από αυτόν το δίσκο είναι τα εξής: Έχω Μια Ζωή, Αυτά Μου Είπε Ο Θεός, Πόσες Φορές, Κρύα Αγκαλιά.

Στις 8 Απριλίου 2003 γέννηθηκε η κόρη της, Παολίνα.

Δισκογραφία

  • Αθόρυβα (2005)
  • Περάσαμε με κόκκινο (2008)
  • Γίνε Μαζί Μου Ένα (2012)
  • Μετά Τα Μεσάνυχτα (2013)
  • Η Μόνη Αλήθεια (2014)
  • Κρύβω αλητεία (2015)

Εμφανίσεις – Συνεργασίες

  • Χειμώνας 2005, με Σταμάτη Γονίδη στο Φρατζέλικο, Αθήνα
  • Χειμώνας 2005, με Χρήστο Μενιδιάτη στο Φρατζέλικο, Αθήνα
  • Χειμώνας 2005, με Αντύπα στο Φρατζέλικο, Αθήνα
  • Χειμώνας 2006, στα Μαμούνια, Θεσσαλονίκη
  • Χειμώνας 2007, με Αντύπα στα Αστέρια, Αθήνα
  • Χειμώνας 2007, με Βαλάντη στα Μαμούνια, Θεσσαλονίκη
  • Χειμώνας 2008, με Στέλιο Ρόκκο στα Άστρα, Θεσσαλονίκη
  • Χειμώνας 2008, με Στέλιο Ρόκκο στο Φρατζέλικο, Αθήνα
  • Χειμώνας 2009, με Διονύση Μακρή, Χριστίνα Κολέτσα και Χρήστο Κυπριανίδη στο Romeo και στο Fix
  • Χειμώνας 2010, με Στέλιο Ρόκκο στη Πύλη Αξιού, Θεσσαλονίκη
  • Χειμώνας 2010, με Χρήστο Χολίδη στο Teatro, Αθήνα και με Μαζωνάκη στο Βοτανικό, Θεσσαλονίκη
  • Καλοκαίρι 2011, με Νίνο και Νίκο Οικονομόπουλο στο Θέα, Αθήνα
  • Χειμώνας 2011, με Νίνο και Ιωακείμ Φωκά στο Fix, Αθήνα και με Γιώργο Παπαδόπουλο και Κώστα Μαρτάκη, Θεσσαλονίκη
  • Άνοιξη 2012, με την Πέγκυ Ζήνα στο Θέα, Αθήνα
  • Χειμώνας 2012, με Καρρά και Παντελίδη
  • Χειμώνας στο 2013, με Παντελίδη, Stan και Τάμτα στο Teatro, Αθήνα και Θεσσαλονίκη στην Πύλη Αξιού
  • Καλοκαίρι 2014, με Γιώργο Μαζωνάκη στο Fantasia Live, Αθήνα και αργότερα καλοκαιρινή περιοδεία
  • Χειμώνας 2014, με Γιώργο Μαζωνάκη και Παντελή Παντελίδη στο Teatro, Αθήνα
  • Καλοκαίρι 2015, με Γιάννη Βαρδή και Γιώργο Λιανό στην Πύλη Αξιού, Θεσσαλονίκη
  • Χειμώνας 2015, με Κωνσταντίνο Αργυρό και Ελένη Φουρέιρα στο Teatro Music Hall
  • Χειμώνας 2016, με Σάκη Ρουβά και Τάμτα στο Κέντρο Αθηνών